استاندارد آب آشامیدنی 1053

استاندارد آب آشامیدنی 1053 برای نخستین بار در 1345 خورشیدی تدوین شد. از آن زمان تاکنون حسب شرایط چندین بار این استاندارد مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار گرفته است. این استاندارد مفصل حد مجاز پارامترهای شیمیایی و فیزیکی آب آشامیدنی را بیان میکند. برای اطلاع از کیفیت میکروبی آب اشامیدنی لازم است به صفحه استاندارد میکروبی آب 1011آشامیدنی مراجعه فرمایید. خلاصه ای از استاندارد 1053 در ادامه قابل مشاهده است. کل استاندارد را میتوانید در صفحه اطلاعات مفید مطالعه یا دانلود نمایید.

جدول – خصوصیات فیزیکی آب آشامیدنی

پارامتر محدوده مطلوب میزان مجاز
کدورت (NTU) کم‌تر یا برابر با یک ماکزیمم پنج
رنگ ماکزیمم ۱۵
بو ماکزیمم ۲ واحد در ۱۲ درجه سانتیگراد و ماکزیمم ۳ واحد در ۲۵ درجه سانتیگراد
pH 6.5 تا 8.5 6.5 تا 9
طعم فاقد هرگونه طعم نامطلوب
ظاهر فاقد اشیا خارجی مانند: شن و روغن.

جدول ۲ – حد ماکزیمم مجاز و مطلوب مواد شیمیایی معدنی در آب آشامیدنی (برحسب میلیگرم بر لیتر)

پارامتر ماکزیمم مطلوب ماکزیمم مجاز
جامدات محلول در آب (TDS)a  b1000 ۱۵۰۰
سختی کل بر حسب CaCO3 ۳۰۰
کلرور بر حسب Cl  ۲۵۰ ۴۰۰
سولفات بر حسب SO4  ۲۵۰  ۲۵۰
هیدروژن سولفوره H2S  ۰٫۰۵
آهن بر حسب Fe  ۰٫۳
منگنز بر حسب Mn  ۰٫۱ ۴/۰
آلومینیوم بر حسب Al ۰٫۱  ۱/۰
روی بر حسب Zn  ۳
مس بر حسب Cu  ۱ ۲
نیترات بر حسب NO3 c50
نیتریت برحسب NO2 c3
کلسیم برحسب Ca ۳۰۰
منیزیم بر حسب Mg
آمونیاک بر حسب NH3  ۱٫۵
سدیم بر حسب Na ۲۰۰ ۲۰۰

جدول– ماکزیمم مقادیر مجاز مواد شیمیایی معدنی سمّی (میلی‌گرم بر لیتر)

نوع ترکیب بر حسب ماکزیمم مجاز
آرسنیک As ۰٫۰۱
آزبست MFLa  ۷
سرب Pb ۰٫۰۱
کروم* Cr ۰٫۰۵
سلنیوم Se ۰٫۰۱
کادمیوم Cd ۰٫۰۰۳
آنتیموان Sb ۰٫۰۲
جیوه (معدنی) Hg ۰٫۰۰۶
مولیبدن Mo ۰٫۰۷
سیانور CN ۰٫۰۷
بر B ۰٫۵
نیکل Ni ۰٫۰۷
باریم Ba ۰٫۷
وانادیوم V ۰٫۱
یادآوری- مقدار ذکر شده برای مقدار کل کروم است.
a- MFL = million fibers per liter  میلیون فیبر بر لیتر (با طول بیش از ۱۰ میکرون)

آزمایشگاه دانش بنیان آرین فن آزما کلیه آزمونهای مرتبط با کیفیت آب آشامیدنی را انجام میدهد. لطفا در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.

صفحات مرتبط: آزمایش آب آشامیدنی ، آنالیز آب، استاندارد 1011 آب آشامیدنی
استاندارد آب آشامیدنی 1053