آنالیز آب

آنالیز آب بیشتر معطوف به آنالیز پارامترهای شیمیایی آب است که شامل اسیدی و بازی بودن و شناسایی یونهای کاتیون مثل سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم و آنیون مانند نیترات، نیتریت، سولفات و کلراید، بعلاوه فلزات سنگین و انواع مواد شیمیایی مانند سموم کشاورزی می شود. تمامی مواد نام برده شده هم بر کیفیت و گوارایی آب موثرند و هم بر سلامتی مصرف کنندگان آب.

کاتیونها و آنیونها
وقتی بارندگی رخ میدهد، آب در جریان نفوذ به زیر زمین یا جاری شدن در سطح زمین با ذرات خاک و سنگ تماس پیدا میکند و برخی از اجزای آنها را در خودش حل میکند. مواد حل شده اگر از حدی بیشتر نباشند مشکلی ایجاد نمیکنند. در اینجا وظیفه آنالیز شیمیایی آب این است که مشخص کند میزان هر یک از این کاتیونها و آنیونها چقدر است. آیا بیشتر از حد مجاز است یا کمتر؟ کاتیونها و آنیونها بر pH اثرگذارند. pH شاخص اسیدی و بازی بودن آب است. بهترین آب برای آشامیدن آبی است که pH خنثی (7) یا نزدیک به خنثی (بین 6.5 تا 8.5) داشته باشد.

سموم شیمیایی
سموم شیمیایی معمولا در زمینهای کشاورزی و باغها استفاده میشود. برخی از این سموم پایدار هستند. یعنی در گذر زمان تجزیه نمیشوند. این سموم همراه آب باران  یا آبهای  زهکش مزارع روانه آبهای رودخانه ها شده و یا سر از آبهای زیرزمینی در می آورند. بهتر است اگر از آب رودخانه یا چاهی استفاده میکنید که اطرافش زمین کشاورزی فراوان است. دستکم یکبار آزمایش سموم کشاورزی را برای آن انجام دهید.

فلزات سنگین
وجود فلزات سنگین در آب گاه منشا طبیعی دارد. یعنی سنگها و خاکهای محل عبور آب، بصورت طبیعی ممکن است حاوی برخی فلزات سنگین یا شبه فلزاتی مانند آرسنیک باشند. گاهی هم وجود فلزات سنگین در آب منشا انسانی دارد. یعنی در اثر استخراج معدن یا وارد شدن فاضلابهای صنعتی به آب، غلظت برخی عناصر فلزی و شبه فلزی در آب زیاد می شود. منشا هر چه باشد باید مراقب غلظت این عناصر بود. بخصوص عناصری مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیم که کاملا سمی هستند و سلامت انسان را تهدید میکنند.

سنجش پارامترهای فیزیکی

در تست فیزیکی پارامترهایی نظیر رنگ، بو، کدورت، کل مواد محلول، کل مواد معلق و pH اندازه گیری میشود. طعم و بوی آب آشامیدنی نباید نامطلوب باشد. طعم و بوی نامطلوب یا ناشی از املاح و فعل و انفعالات شیمیایی است یا حاصل فعالیت میکروارگانیسمها. کدورت آب آشامیدنی حداکثر میتواند 5 NTU باشد. کل املاح محلول نباید از 1500 میلی گرم بر لیتر بیشتر باشد با اینحال برای حفظ گوارایی آب، کل مواد محلول حداکثر میتواند 1000 میلیگرم در لیتر باشد.

تست آب

پارامترهای میکروبی آب

آزمایش میکروبی آب آشامیدنی از اهمیت زیادی برخوردار است. بخصوص اینکه یکی از راههای رایج ورود میکروبهای بیماریزا به بدن، آشامیدن آب آلوده است. مشکل میکروبها منحصر به بیماریزا بودن آنها نمیشود. میکروبهایی وجود دارد که بیماریزا نیستند اما میتوانند موجب خوردگی اتصالات فلزی شوند. به همین خاطر در صنعت نیز معمولا آب به لحاظ میکروبی کنترل میشود.

آزمایشگاه آنالیز آب

آزمایشگاه تخصصی آب آرین فن آزما تمام آزمایش های کنترل کیفیت آب را برای مقاصد شرب، صنعت و کشاورزی و دامپروری انجام میدهد. تشخیص آب سالم از ناسالم نیاز به تجربه و تجهیزات دقیق آزمایشگاهی دارد و با حدس و گمان نمیتوان رای به سلامت و کیفیت آب یک چاه یا قنات داد.  لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.