pH آب مصرفی در بتن

pH آب مصرفی در بتن

pH آب مصرفی در بتن

برای آنکه فرایند عمل آوری بتن به نتیجه مطلوب برسد و بتن تولیدی مستحکم و بادوام باشد باید به کیفیت آب مصرفی در بتن توجه کافی شود. متاسفانه برخی تصور می کنند از هر آبی میتوان برای ساخت بتن استفاده کرد. واقعیت آن است که فرایند تولید بتن، یک اختلاط و میکسینگ ساده فیزیکی نیست. به همین علت چنانچه به پارامترهای موثر شناخته شده توجه کافی نشود بتن تولیدی، نه از نظر استحکام و نه از نظر دوام کیفیت مطلوبی نخواهد داشت.

آب مورد استفاده نباید دارای ذرات ریز و درشت معلق باشد. ذرات ریز معلق در آزمایشگاه با عنوان TSS شناخته می شود. مواد آلی مانند شکر، انواع اجزای گیاهی مانند جلبک وبرگ تاثیر نامطلوبی بر کیفیت بتن دارند. به همین ترتیب مواد شوینده (دترجنت) و چربی و روغن و املاح فسفات هم تاثیرات نامطلوبی بر بتن دارند. در آخر اینکه یونهای کلر و سولفات و کربنات در خوردگی بتن نقش اساسی دارند.

pH آب مصرفی در بتن

اگر فرصتی برای انجام آزمایش آب مصرفی در بتن نیست، توصیه می شود صرفا از آب آشامیدنی جهت ساخت بتن استفاده شود چراکه کیفیت آب آشامیدنی کاملا مناسب برای ساخت بتن است. در غیر این صورت توصیه می شود حتما آزمایش کیفیت آب و مقایسه آن با استاندارد ۱۴۷۴۸ انجام داده شود. استفاده دراز مدت از آب آشامیدنی منطقی نیست و در پروژه های بزرگ، اقتصادی هم نیست.

انجام آزمایش آب کمتر از یک هفته زمان نیاز دارد و در موارد اضطراری قابل انجام ظرف دو روز است. نمونه آب بهتر است پس از نمونه برداری در اسرع وقت در اختیار آزمایشگاه قرار گیرد. بنابراین بهتر است قبل از نمونه برداری با آزمایشگاه هماهنگی های لازم صورت پذیرد. آزمایشگاه آرین فن آزما کلیه آزمونهای مرتبط به کیفیت آب نظیر pH ، مواد جامد محلول، مواد جامد معلق، مواد شوینده و پاک کننده، روغن و چربی، کلر آزاد و یون کلراید، روی ، سرب، مواد آلی مانند شکر و اجزای گیاهی، سولفات منیزیم و سدیم، نیترات کلسیم را انجام می دهد.

pH آب مصرفی
pH هم نقش مهمی در ابجاد فرایندهای شیمیایی منجر به استحکام بتن دارد و  هم بر واکنشهای شیمیایی منجر به خوردگی بتن موثر است. مطابق استاندارد 14748، pH آب مصرفی بتن حتما باید بیشتر از 5 باشد. در ویرایش جدید آیین نامه بتن ایران بهترین بازه pH بین 5.5 تا 8.5 اعلام شده است. بنابراین مشخص است که بازه اسیدی برای آب مورد استفاده در بتن چندان مناسب نیست. معمولا آبهایی که زیرزمینی هستند به علت انحلال گاز کربنبک در آنها احتمال اسیدی شدن پیدا می کنند. با اینحال توصیه میشود حتی اگر از آب غیر زیرزمینی هم استفاده میکنید حتما آزمایش pH را انجام دهید.

بجز آزمایش pH دیگر آزمایشهای ضروری مرتبط با کیفیت آب مورد استفاده در ساخت بتن نظیر کلراید، سولفات، کربنات، ذرات جامد معلق، چربی و روغن، دترجنت در آزمایشگاه استاندارد آرین فن آزما انجام می شود. لطفا جهت ارسال نمونه یا دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.

صفحات مرتبط: آب صنعتی ، آزمایشگاه آب آشامیدنی ، آزمایش آب چاه ، آب اختلاط بتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.