مقدار مجاز کلیفرم در آب آشامیدنی

مقدار مجاز کلیفرم در آب آشامیدنی صفر است یعنی مطابق با استاندارد ملی 1011 در یکصد میلی لیتر آب آشامیدنی مورد آزمایش، حتی یک کلیفرم گرماپای یا فکال کلیفرم هم نباید وجود داشته باشد. اما آیا با آشامیدن آبی که حاوی کلیفرم است حتما بیمار میشویم؟ پاسخ منفی است. چراکه انواع مختلفی از کلیفرمها در طبیعت وجود دارد که بیماریزا نیستند. در واقع بخش کمی از باکتریهای کلیفرم بیماریزا هستند. با اینحال تدوین گران استاندارد آب اشامیدنی برای به صفر رساندن احتمال مبتلا شدن به بیماری، مقدار مجاز کلیفرم در آب آشامیدنی را صفر انتخاب نمودند. البته این انتخاب دلیل دیگری هم دارد. شناسایی مقدار کل کلیفرمها و کلیفرمهای گرماپای اعم از بیماریزا و غیر بیماریزا نسبتاً آسانتر و کم هزینه تر از شناسایی انواع بیماریزای آنها است. اکثر آزمایشگاهها توان اندازه گیری شاخص کلیفرم توتال  و فکال را دارند اما تنها بخشی از آزمایشگاهها توان شناسایی و اندازه گیری ایکلای بیماریزا را  دارند.

مقدار مجاز کلیفرم در آب آشامیدنی

اما اگر کلیفرمها اکثرا بیماریزا نیستند چرا به عنوان شاخص میکروبی از آنها برای تشخیص سلامتی آب استفاده میشود؟  کلیفرمها برخلاف برخی از باکتریهای دیگرقادرند به سادگی در طبیعت پخش شده و زنده بمانند به همین دلیل کمتر نقطه ای را در طبیعت میتوان یافت که کلیفرمی در آن وجود نداشته باشد. با توجه به این توانایی کلیفرمها، کارشناسان متوجه شدند که جاییکه کلیفرم باشد احتمال وجود باکتریهای بیماریزا هم وجود دارد و برعکس جاییکه هیچگونه کلیفرمی وجود ندارد احتمالا هیچ باکتری بیماریزایی هم وجود نخواهد داشت. برای اطمینان بیشتر در استاندارد ملی  1011 که در مورد ویژگیهای میکروبی آب آشامیدنی است علاوه بر الزام به سنجش میزان کلیفرمهای گرماپای، اندازه گیری و پایش اشرشیا کلی و میکروارگانیسمهای هتروتروف و کلستریدیوم  پرفرنژنس هم مورد تایید قرار گرفته است.

 

آزمایشگاه استاندارد آرین فن آزما کلیه آزمونهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مرتبط با کیفیت آب آشامیدنی را انجام میدهد. لطفا جهت ارسال نمونه یا دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آزمونهای آب آشامیدنی با ما تماس بگیرید.

صفحات مرتبط: آزمایش میکروبی آب ، استاندارد 1011 آب آشامیدنی ، آزمایش آب استخر ، آزمایش آب چاه