آزمایشگاه معتمد پسماند
باتوجه به آنکه ایران عضو کنوانسیون بازل است صادرکنندگان و واردکنندگان ضایعات فلزی، لاستیکی و پلاستیکی، انواع کاغذ و مقوا و … موظفند نسبت به اعلام سطح آلایندگی کالاهای خود اقدام نمایند. به همین منظور سازمان حفاظت محیط زیست که سازمان متولی اجرا کنواسیون در ایران است از بازرگانان درخواست مینماید نمونه های اخذ شده از محموله های صادراتی یا وارداتی خود در گمرک را به آزمایشگاههای معتمد سازمان ارسال نمایند. آزمایشگاه معتمد محیط زیست مطابق با نامه ارسالی از سازمان یا ادارات کل هر استان، اقدام به آنالیز پسماند نموده و مواد مشمول کنوانسیون نظیر فلزات سنگین یا انواع سموم را گزارش مینماید. حسب گزارش آزمایشگاه، با صادرات یا واردات کالای درخواستی موافقت یا مخالفت می گردد.
خلاصه ای از کنواسیون بازل
کنوانسیون بازل شامل ۲۹ ماده و ۹ الحاقیه و شاکله آن بر این اصل استوار است که کلیه انتقالات برون مرزی پسماندهای خطرناک مشمول مفاد کنوانسیون بازل فقط در میان کشورهای عضو و با رعایت مفاد آن و تنها در صورت وجود مدیریت صحیح زیست محیطی پسماندهای مربوطه در کشور مقصد (پذیرنده پسماندهای مذکور) امکان پذیر است.
در سال ۱۹۸۹ میلادی با هدف کنترل حمل و نقل برون مرزی پسماندهای خطرناک و دفع مناسب آنها، از سوی برنامه زیست محیطی سازمان ملل (UNEP) معاهده موسوم به کنوانسیون بازل پیشنهاد و به تصویب کشورهای عضو رسید ایران نیز در سال ۱۳۷۱ با مصوبه مجلس شورا به عضویت این کنوانسیون درآمد. کنوانسیون بازل با هدف ایجاد یک حاکمیت جامع بر جابجایی و امحای ضایعات و پسماندهای خطرناک و سایر انواع پسماندها به منظور حفاظت از سلامت انسان و محیط زیست در برابر اثرات نامناسب و یا مدیریت غیر اصولی آنها تدوین و اجرای آن برای کشورهای عضو اجباری شد.
بر اساس مقررات تدوین شده کشور صادرکننده پسماند، باید کشور وارد کننده و کشورهای محل عبور را با ارائه اطلاعات دقیق با اظهارنامه مناسب در مورد محموله، آگاه کند. تا تنها پس از دریافت اعلام رضایت کتبی از کشور مقصد و اطمینان از مدیریت صحیح زیست محیطی پسماند، انتقال صورت پذیرد. دقت شود که کسب مجوز از کشورهای محل عبور نیز ضروری است. حمل و نقل محمولههای مشمول کنوانسیون بدون انجام ضوابط مقررات، غیر قانونی است و جرم محسوب میشود.
کنوانسیون بازل برای اطمینان از رعایت اصول زیست محیطی در کلیه مراحل حمل و نقل، بازیافت و امحای پسماندها اقدام به ارائه مجموعهای از دستورالعملهای فنی جهت مدیریت زیست محیطی پسماندهای مشمول کرده است. تهیه این دستورالعملها بر عهده گروه کاری فنی کنوانسیون بازل است که از بدنههای فرعی کنفرانس اعضا محسوب میشود.
آزمایشگاه معتمد ضایعات
آرین فن آزما به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست در حوزه آزمایش ضایعات و انواع پسماند فعالیت می نماید. این آزمایشگاه با در اختیار داشتن تجهیزاتی نظیر ICP و GC-Mass در آزمایشگاه آنالیز دستگاهی در حداقل زمان ممکن آزمایشهای مربوط به محموله های گمرکی را انجام میدهد. خواهشمند است جهت دریافت اطلاعات بیشتر یا ارسال نمونه با ما تماس حاصل فرمایید.
مشمول کنوانسیون بازل