EC مجاز آب کشاورزی

EC مجاز آب کشاورزی

با اندازه گیری هدایت الکتریکی به تنهایی نمیتوان در مورد مناسب یا نامناسب بودن کیفیت آب جهت آبیاری محصولات زراعی قضاوت کرد چراکه پارامترهای مهم دیگری نیز بر کیفیت آب و همچنین نتیجه آبیاری تاثیر گذار هستند. با اینحال به علت سهولت اندازه گیری هدایت الکتریکی (در مقایسه با دیگر پارامترها) این پارامتر تبدیل به یکی از شاخصهای مهم در تشخیص کیفیت آب شده است. 

همانگونه که در جدول طبقه بندی آب کشاورزی زیر مشاهده میشود از EC برای دسته بندی انواع آبها استفاده شده است. با اینحال همزمان به موضوع کیفیت خاک و حساسیت محصولات کشاورزی نیز اشاره شده است. بنابراین پارامتر هدایت الکتریکی EC دید خوبی در مورد کیفیت آب به کشاورزان و باغداران  میدهد اما بهتر است تنها به دانستن EC مجاز آب کشاورزی اکتفا نشود و پارامترهای دیگر نیز مورد ارزیابی قرار گیرند.

طبقه بندی آب کشاورزی از نظر هدایت الکتریکی (منبع نشریه ۵۳۵ سازمان برنامه)

هدایت الکتریکی بر حسب میکروزیمنس بر سانتی متر نام دسته  توضیحات و ملاحظات
<700 غیر شور این آب ها در هر نوع بافت خاک برای آبیاری همه گیاهان قابل استفاده اند. در شرایط بارندگی کم،آبشویی زمستانه توصیه می شود.
۲۵۰۰-۷۰۰ کم شور در خاک های دارای بافت سبک و متوسط بی خطرند. در خاک های رسی، آبشویی نمک ها و زهکشی باید انجام شود.
۸۰۰۰-۲۵۰۰ لب شور در خاک های سبک با یک بار آبشویی زمستانه همراه باشد . در خاک های بافت متوسط و سنگین آبشویی نمک ها در هر نوبت آبیاری انجام شود و در این خاک ها برای محصولات حساس به شوری به کار نرود. در مرحله جوانه زنی، حتی المقدور از آب های غیر شور یا کم شور استفاده شود.
۱۲۰۰۰-۸۰۰۰ شور برای گیاهان حساس به شوری در هیچ خاکی به کار نرود. در همه خاک ها آبشویی نمک ها همراه باهر آبیاری انجام شود . در مرحله جوانه زنی از آب های غیر شور و کم شور استفاده شود . در همه موارد از کاربرد این آب ها در خاک هایی که زهکشی خوبی ندارند خودداری گردد.
۲۰۰۰۰-۱۲۰۰۰ خیلی شور فقط در موارد استثنایی (گیاهان یا ارقام مقاوم به شوری + خاک های سبک با زهکشی خوب) یا در شرایط اضطراری (خشکسالی) در دفعات کم استفاده از این آب ها مجاز است.
>20000 ابر شور غیرمجاز برای آبیاری.

خاطر نشان می شود که بالا بودن هدایت الکتریکی آب تنها موجب آسیب دیدن گیاهان نمیشود بلکه احتمال دارد به علت وجود املاح فراوان باعث شور شدن و یا سدیمی شدن خاک و یا مسمومیت با یونهای دیگر چون بور و کلر شود. در هر حال کیفیت خاک تنزل می یابد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر پارامترهای موثر به صفحات مرتبط مراجعه فرمایید. همچنین در صورت تمایل به آزمایش نمونه، پیش از ارسال، لطفا با ما تماس بگیرید.

صفحات مرتبط : آب مناسب برای کشاورزی ، آزمایش خاک کشاورزی ، فسفات آب ، آبیاری با فاضلاب

EC مجاز آب کشاورزی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.